Grecia

 

Obiective turistice Grecia

 

Harta Grecia - Obiective turistice Grecia

Grecia (grecescul Elláda, sau din punct de vedere istoric Hellás), official Republica Elenă, este o ţară în sud-estul Europei, situată la capătul sudic al Peninsulei Balcanice. Se învecinează la nord cu Albania, Macedonia şi Bulgaria şi Turcia la est. Marea Egee se întinde la est şi sud, în timp ce Marea Ionică se întinde la vest. Ambele părţi ale bazinului Mediteranei Estice prezintă un număr mare de insule, insuliţe şi insule stâncoase.


 

Parthenon Atena Grecia

 

  

Grecia modernă îşi are rădăcinile în vechea civilizaţie greacă, considerată în general a fi leagănul civilizaţiei Vestice. Este locul de naştere al democraţiei, a filozofiei Vestice, a Jocurilor Olimpice, a literaturii Vestice, istoriografiei, ştiinţei politice, a principiilor ştiinţifice şi matematice de bază, a dramei Vestice, incluzând atât tradegia cât şi comedia.

 


Grecia este o ţară dezvoltată, membră a Uniunii Europene din 1981, membră a Uniunii Economice şi Monetare a U.E. din 2001, a NATO din 1952, a OECD din 1961, a WEU din 1995, membru fondator al Cooperării Economice a Mării Negre şi membră a ESA din 2005. Capitala ţării este Atena, iar câteva din oraşele mai importante sunt: Thessaloniki, Patras, Hreaklion, Larissa, Volos, Ioannina, Kavala, Rhodes şi Serres.

 

 

Grecia - Obiective turistice Grecia

Cauta un hotel in Grecia

Vezi Grecia pe harta Europei

  

Linkuri utile
Meteo Grecia
Guvern Grecia
Info Turism Grecia
Grecia Antica
Ghid Muzee
Metrou Atena
 

© 2009 HartaEuropa.com                                                       HartaEuropa homepage